Prinášame vám rady a inšpirácie ECO reštaurácie. Prečítajte si článok a dozviete sa viac.
Autor: Radko Majláth
Dozvedieť sa viac
-
Stoly a stoličky - Nájdite označenie FSC, PEFC, Ergonomický dizajn, Nábytok ,,second hand”.
-
Triedenie odpadu - Dbajte na označenie nádob na triedenie odpadu.
-
Podlaha - Drevené podlahy s označením FSC.
-
Jedálne lístky - Hľadajte označenie FSC, Používajte recyklovateľný papier.
-
Riady a poháre - Zadovážte si inventár zo skla. Balte jedlá do ECO obalov.
-
Bar + Káva - Zakúpte si kovové slamky, ECO kelímky na kávu, Používajte rozložiteľné kávové kapsule. Papierové servítky nahraďte textilnými.
-
Potraviny - Podporte lokálnych farmárov a dodávateľov. Pestujte si ovocie a zeleninu sami v záhrade. Vypestujte si vlastné bylinky.
-
Obaly na potraviny - Uchovávajte suché potraviny v sklenených nádobách.
-
Personál - Zabezpečte pre svoj personál oblečenie z organickej biobavlny a pevnú ergonomickú obuv. Zabezpečte im dostatočný pitný režim a stravu.
Autor: Lenka Vidumská